• darkblurbg

 

Als professional werk je vaak met andere instellingen in 1 gezin. Ieder heeft zijn eigen plan met bijbehorende doelen. Vaak verloopt de samenwerking goed en kan de hulpverlening weer worden afgesloten. Maar wat als er sprake is van meervoudige of psychische/psychiatrische problematiek binnen het gezin, dan wordt er meer van de samenwerking verwacht en kan het ingewikkelder zijn om met elkaar aan de doelen te werken. De een gaat sneller dan de ander of heeft een andere visie, er is onduidelijkheid over wie wat doet, de doelen zijn anders omschreven maar hebben in de praktijk veel overlap of er is veel herhaling in de gesprekken. En dat is jammer, want als dit gebeurt is de kans groot dat de motivatie van het gezin afneemt, en daarmee ook de mogelijkheden voor het gezin om de doelen te behalen.

Om deze redenen is er jaren geleden 1 Gezin 1 Plan 1 Regisseur landelijk geïntroduceerd. Hierin word  met het gezin en alle professionals, die met het gezin werken, 1 plan gemaakt waarin iedere professional zijn eigen doelen heeft waaraan hij of zij werkt. Hierdoor verloopt de hulpverlening effectiever omdat de doelen van iedereen inzichtelijk en helder zijn en er een duidelijke taakafbakening is. Dat klinkt natuurlijk heel logisch maar hoe doe je dit als er veel problemen zijn die allemaal met elkaar samen hangen of als er sprake is van psychische of psychiatrische problematiek.  

Het 1 Gezin 1 Plan 1 Regisseur bestaat uit 4 modules. Daar zijn nu 2 verdiepingsmodules vanuit Vloed & Eb aan toegevoegd; module 5: Van klacht naar doel en module 6: 1 Gezin 1 Plan 1 Regisseur bij psychiatrische problematiek.

In de module van klacht naar doel leer je hoe je tot de kern van de problematiek komt en hoe je hier kerndoelen van kunt maken. Want hoe bepaal je je doelen als er veel problemen en klachten zijn die allemaal met elkaar samenhangen. Hoe kun je deze klachten clusteren zodat je tot je kerndoelen komt en hoe motiveer je het gezin hierin. Dat is wat je in deze module leert. Daarbij krijg je ook nog praktische handvatten en gesprekstechnieken over hoe je dit in de praktijk kunt doen.

De module 1 Gezin 1 Plan 1 Regisseur gaat over psychische en psychiatrische problematiek binnen het gezin. In deze module bespreken rouw binnen het gezin, depressie, de borderline- en narcistische persoonlijkheidsstoornis. Hoe herken je deze, waar kun je rekening mee houden tijdens het 1 Gezin 1 Plan 1 Regisseur en hoe voorkom je parallelprocessen die bij deze problematiek kunnen ontstaan. Ook bespreken we met elkaar wat je binnen het 1 gezin 1 Plan 1 Regisseur kunt doen als een gezinslid in een psychiatrische crisis raakt.  

Heb jij interesse hierin? Neem dan contact op via www.1gezin1plan1regisseur.nl of www.1gezin1plan.nu.

 

Accreditatie voor deze modules zijn aangevraagd bij het SKJ en Registerplein.

Kosten per module; : €70,- per persoon en €700,- Incompany (max. 12 deelnemers) Incl. reiskosten, certificaten, lesmateriaal en excl. locatie.