• darkblurbg

Kom jij tijdens je werk steeds vaker kinderen of jongeren tegen die zichzelf beschadigen of aangeven dat ze niet meer verder willen met hun leven?

Het aantal suïcides onder jongeren is in 2022 toegenomen en 1 op de 7 jongeren tussen de 10 en 20 jaar oud beschadigt zichzelf gedurende een korte of langere periode (Bron CBS) Grote kans dus dat je deze kinderen en jongeren in je werk tegen komt.

Maar hoe komt een kind of jongere ertoe om zichzelf te gaan beschadigen. Wat doe je als een kind of een jongere je vertelt dat hij of zij liever dood is, dat het leven te zwaar is geworden om verder te gaan.

In deze 1-daagse training krijg je hier de antwoorden op. Wat zijn oorzaken van automutilatie en suïcide, hoe werkt de emotieregulatie, welke fasen zijn er, welke cognities spelen een rol, wat is dissociatie, wat is de functie van dissociatie en hoe herken je dit als jeugdprofessional. Je leert welke gesprekstechnieken, handvatten en interventies je in kunt zetten om het kind of de jongere op het moment zelf of achteraf effectief te helpen.

Ook leer je hoe je met ouders/opvoeders in gesprek kunt gaan over het gedrag en doodswens van hun kind/jongere. Welke gesprekstechnieken kun je inzetten, hoe kader je het gesprek en welke afspraken zijn belangrijk om te maken. 

 

Wil jij deze training volgen? Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier!

 

Inschrijfformulier

 

Deze training is SKJ en Register Plein geaccrediteerd voor 7 studiepunten.     

                                                                                                                   

Datum: Donderdag 14 november 2024.

 

Locatie: Conferentiecentrum Kaap Doorn

Postweg 9

3941 KA Doorn

 

Kosten: 289,- euro. Dit is inclusief lunch en lesmateriaal. De studiepunten worden door de trainer in het SKJ register bijgeschreven. 

 

Deze training kan ook In Company worden gegeven, de kosten zijn dan 149,- euro per deelnemer excl. lunch, incl. lesmateriaal. 

 

 Afbeeldingsresultaat voor logo skj